czwartek, 3 sierpnia 2017

Kalafior smażony w panierce


Prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował i w odpowiedniej chwili go wyjąć. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni tym smakiem :)






Składniki:

1 średni kalafior
2 jajka roztrzepane
1 łyżeczka masła
tarta bułka
olej
sól
pieprz


Kalafior podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli i masła i ugotować al dente. Dokładnie odsączyć z wody.
Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Po usmażeniu można jeszcze lekko posolić.
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Smaki dzieciństwa!:D Takie proste, a takie dobre. Bardzo lubię panierowanego kalafiora:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, jest naprawde smaczny 😊 Pozdrawiam 😊

      Usuń