czwartek, 3 sierpnia 2017
Kalafior smażony w panierce
Prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego kalafiora. Spokojnie można wykorzystać kalafiora, którego gotujemy na zupę kalafiorową, tylko trzba pilnować żeby się za bardzo nie rozgotował i w odpowiedniej chwili go wyjąć. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni tym smakiem :)
Składniki:
1 średni kalafior
2 jajka roztrzepane
1 łyżeczka masła
tarta bułka
olej
sól
pieprz
Kalafior podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli i masła i ugotować al dente. Dokładnie odsączyć z wody.
Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Po usmażeniu można jeszcze lekko posolić.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smaki dzieciństwa!:D Takie proste, a takie dobre. Bardzo lubię panierowanego kalafiora:)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest naprawde smaczny 😊 Pozdrawiam 😊
UsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuń