Nie wiedziałam co dzisiaj zrobić na śniadanie i pomysł sam wpadł mi do głowy. A efekt...rewelacyjny :) Naprawdę smaczne i pożywne śniadanie.
Polecam :)
Składniki:
4 jajka
4 plastry bekonu
szczypiorek
natka pietruszki
sól
pieprz
Bekon zgrillować na suchej patelni grillowej i pokroić na mniejsze kawałki. Małe kokilki wysmarować delikatnie masłem. Na spód kokilek włożyć kawałki bekonu, następnie wybić po jednym jajku i posypać solą i pieprzem (jeśli bekon był wcześniej wędzony to dodajemy mniej soli, ponieważ już sam w sobie jest słony). Posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Zapiekamy 15 minut. Przed podaniem posypać lekko posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz