czwartek, 17 listopada 2016
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowo - koperkowym
Pełna witamin surówka z kapusty pekińskiej i papryki to doskonały dodatek do dań obiadowych. Jest pyszna, a dodatkowo błyskawiczna w przygotowaniu. Jeśli nie macie pomysłu na dodatek do obiadu gorąco polecam tą surówkę.
Składniki:
1 kapusta pekińska
mała puszka kukurydzy
1 papryka (czerwona, pomarańczowa lub żółta)
80 ml oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
szczypta cukru
łyżka drobno posiekanego koperku
sok z cytryny
sól
pieprz
Kapustę opłukać i poszatkować. Paprykę pokroić w kostkę, a kukurydzę dokładnie odsączyć.
Oliwę połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i koperkiem. Doprawić do smaku odrobiną cukru, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Kapustę połączyć z papryką i kukurydzą, zalać sosem i wymieszać.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Często robię podobną;
OdpowiedzUsuńJest pyszna, prawda? :)
OdpowiedzUsuń