czwartek, 8 grudnia 2016
Pasta z fasoli
Ostatnio postanowiliśmy bardziej zadbać o to żeby zdrowo jeść. Dlatego też na blogu również coraz częściej będą pojawiać się zdrowe propozycje. Dziś proponuję pastę z fasoli na zdrowe śniadanie. Jest bardzo prosta, szybka do wykonania i oczywiście bardzo smaczna :)
Składniki:
1 puszka fasoli (każdy rodzaj fasoli się nadaje)
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
garść orzechów nerkowca
1 ząbek czosnku
szczypiorek
sól
pieprz
woda jeśli konsystencja jest zbyt gęsta (2-3 łyżki)
Fasolę dokładnie odsączyć i przełożyć do miski. Dodać wszystkie składniki (poza szczypiorkiem) i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany szczypiorek.
Smacznego!
Przepis pochodzi z bloga Zdrowe odżywianie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz