czwartek, 9 marca 2017

Jajka faszerowane łososiem wędzonym


W menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek. Warto spróbować :)






Składniki:

5 jajek
100g łososia wędzonego
4 łyżki serka śmietankowego typu Philadelphia
2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanego koperku
pieprz
posiekany szczypiorek do posypania


Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i każde przekroić na pół. Żółtka wyjąć i rozdrobnić widelcem.
Łososia posiekać na drobne kawałeczki. Żółtka połączyć z serkiem i majonezem i dokładnie utrzeć. Dodać łososia i koperek. Wymieszać i doprawić pieprzem.
Gotowy farsz nakładać do połówek białek i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Wygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) i proszę napisać czy smakowało.
      Pozdrawiam :)

      Usuń