wtorek, 7 marca 2017
Kotlety rybne
Bardzo lubię ryby pod każdą postacią, a te kotleciki smakują mi wyjątkowo. Zresztą nie tylko mnie, bo dzieci również je lubią. Nawet mój mały niejadek zjada kotleta zanim zdążę nałożyć obiad na talerze :)
Gorąco polecam!
Składniki:
1 kg filetów z ryby morskiej
3 jajka
1 czerstwa bułka
1/2 szklanki mleka
1 mała cebulka
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
tarta bułka
mąka pszenna
sól
pieprz
olej
Rybę zmielić w maszynce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać.
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulkę drobno posiekać.
Wymieszać rybę z dwoma jajkami, koperkiem, szczypiorkiem i cebulką. Dodać odciśniętą bułkę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki i każdy obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Gotowe kotlety ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki minimum na 30 minut.
Smażyć na średnim ogniu, aż staną się złoto-brązowe.
Smacznego!
Przepis znalazłam tutaj.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz