poniedziałek, 3 kwietnia 2017
Jaglanka z płatków jaglanych
Czasami nie wiem już co przygotować na śniadanie moim małym niejadkom i wtedy tego typu dania są niezawodne. Za każdym razem jaglankę lub owsiankę podaję z innymi dodatkami i dla dzieci to już jest nowe danie i chętnie zjadają, a ja jestem spokojna, że zjadły pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Nie oznacza to oczywiście, że jest to propozycja tylko dla małych dzieci, bo my wszyscy bardzo chętnie zjadamy taką jaglankę :)
Gorąco polecam!
Składniki:
(na 2 porcje)
2 szklanki mleka
7 łyżek płatków jaglanych
syrop klonowy lub miód
ulubione owoce świeże lub suszone, orzechy (u mnie świeże truskawki i banany)
Mleko zagotować, wsypać płatki jaglane i gotować 3 minuty na małym ogniu. Po ugotowaniu można dodać syropu klonowego lub miodu do smaku.
Przelać do miseczek, na wierzchu ułożyć ulubione dodatki. Za każdym razem można dodać inne owoce lub orzechy i będzie inaczej smakować.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam taką jaglankę i do tego owocki.
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńPozdrawiam!