środa, 18 stycznia 2017
Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie
Jeśli masz ochote zjeść coś naprawdę smacznego, a nie chce ci się spędzać pół dnia w kuchni, to ten przepis jest właśnie dla ciebie :) Przygotowanie jest błyskawiczne, a efekt rewelacyjny.
Składniki:
500g piersi z kurczaka
2 łyżki miodu
1,5 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
sól
pieprz
Piersi umyć i osuszyć. Jeśli są grube to każdą rozkroić po grubości na dwie części.
Wymieszać razem miód, musztardę i olej, a następnie dodać przyprawy i ponownie wymieszać.
Mięso przełożyć do marynaty, przemieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 20-25 minut.
Smacznego!
Przepis znaleziony tutaj.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz