Składniki:
1,2-1,5 kg udźca z indyka
1 szklanka wody
1/2 kostki grzybowej
przyprawa do kurczaka
słodka papryka
wegeta
czosnek granulowany
Mięso umyć i osuszyć. Przyprawy połączyć, wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. W szklance wody rozpuścić 1/2 kostki grzybowej i delikatnie podlać mięso. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 1 godzinę. Następnie odkryć naczynie i piec kolejną godzinę często polewając powstałym sosem.
Na koniec można zagęścić sos odrobiną mąki.
Smacznego!
Po więcej ciekawych przepisów i porad zapraszam również do portalu KobiecePorady.pl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz